Ballasterte og grønne tak

Tildekkede vanntrykksmembraner i takkonstruksjoner blir generelt omtalt som ballasterte tak. Ballastmaterialet kan være betongheller, singel eller jord som underlag for grønne beplantede tak

Enda bedre beskyttet

I ballasterte tak er membranen beskyttet mot direkte påvirkning fra klima og temperatursvingninger, rifter, punkteringer og andre mekaniske skader.

Ballasterte og grønne tak

  • Frihet til estetisk utforming
  • Beskyttet mot ytre påvirkning
  • Ingen mekanisk innfesting
  • Bedre brannsikkerhet

 

Både til nybygg og rehabilitering

Våre membraner for ballasterte tak, grønne tak og torvtak er godt egnet både på nybygg og rehabiliteringsprosjekter. De har høy kvalitet og lang levetid. Membranen legges løst og krever ingen mekanisk innfestning i takflaten – dermed punkteres ikke dampsperren.

Naturlige omgivelser

Ballasterte og grønne tak kan benyttes til oppholdsområde eller takhage. Disse løsningene gir en stor frihet i forhold til estetisk utforming, bidrar til mer naturlige omgivelser ved bruk av singel eller beplantning, og gir bedre akustikk. Vekten av ballasten krever at den lastbærende konstruksjonen er beregnet for formålet.


I ballasterte tak er det flere alternative oppbygninger for plasseringer av membranen:

 

Det finnes flere alternativer for grønne, beplantede tak med membraner fra Protan:

BlueProof Green - grønt tak m/overvannshåndtering

Vi tilbyr også Protan BlueProof Green som er en kombinasjon av overvannshåndtering med grøntarealer på toppen. Takløsningen er estetisk flott og bidrar til å utnytte takets funksjon. 

Les mer her