Terrasse-membran: gi uteplassen lang levetid

Sol, sommer og en kaffekopp på terrassen er en enkel oppskrift på hverdagslykke – og gull for å holde energien oppe gjennom en lang arbeidsdag.

Med membran fra Protan legger du grunnlaget for mange gode stunder på terrassen eller balkongen.

Protan har solide og holdbare systemer som sørger for å beskytte verandagulv og balkonggulv mot fukt, mugg, råte og korrosjon.

Balkonger og terrasser er særlig utsatt for slitasje fra kraftige regnskyll og snøfall. Ved å legge på en membranduk fra Protan sikrer du at uteplassen holder seg like fin gjennom alle årstider.

Protans terrassemembraner og terrassebelegg er av høy kvalitet og har lang levetid. Vi leverer løsninger både for eksponerte terrassebelegg og terrassemembraner med overdekning.

Vi har tre ulike produkter som sørger for tett verandagulv eller en tett balkong: Protan G, Protan GT og Protan T. Alle tilfredsstiller brannklasse Broof(t2) på det underlaget de installeres på, i henhold til gjeldende retningslinjer i Norge og i Norden.

Vi kommer gjerne på befaring for å finne ut hvilken membran som passer best for din eller din bedrifts uteplass.

Protan G – klassikeren

Protan G har vært brukt i over 30 år til både tak og terrasser. Denne membranen har en kjerne av glassfilt og er produsert av mykgjort PVC.

Den egner seg supert som tildekket membran på terrasser med persontrafikk, som for eksempel store takterrasser som skal brukes av mange mennesker. Det er mest vanlig å bruke betongheller eller tretremmer som overdekning. Men flisene kan også limes direkte på membranen, eller det kan støpes en betongsåle over.

Denne membranen kan legges på både isolerte og uisolerte dekker. Det vil si direkte på den bærende konstruksjon eller i kombinasjon med isolering.

All sveising foregår med varmluft, og representerer derfor ingen risiko for brann.

Tykkelsen er 1,5 mm og standard bredde er to meter. Standard rull-lengder er 7,5 meter og 15 meter. Standard farger er mørk grå F94 og lys grå F91.

Protan GT – en membran for stabile underlag

Membranløsningen Protan GT er ypperlig til bruk på terrasser siden du kan gå rett på den. Overflatestrukturen oppfyller to ønsker på en gang: Den er behagelig for føttene, og pen å se på.

Protan GT er produsert av mykgjort PVC med en kjerne av glassfilt. Den er beregnet for bruk som eksponert, synlig belegg på terrasser utendørs hvor det er jevne og termisk stabile underlag. Belegget fungerer både som vanntettingslag og slitelag i ett og samme sjikt.

Belegget legges som vanlig gulvbelegg. Banene skjøtes med sveiselisse og sveises med varmluft.

Protan GT er 2,4 mm tykk og blir produsert I tre standardfarger: Grønn F45, lys grå F91 og mørk grå F94. En standard breddelengde er to meter og standard rull-lengde er ti meter.

Protan GT tilfredsstiller brannklasse BROOF(t2) basert på prøving i henhold til NS-EN1187(del2) og klassifisering i henhold til NS-EN 13501-5 på underlag av betong/silikaplate.

Protan T – en membran for stabile og noe ustabile underlag

Protan T har også en overflatestruktur som både gir god friksjon og har et estetisk pent utseende.

Belegget er produsert av mykgjort PVC med en kjerne av polyester. I likhet med Protan GT kan den brukes som eksponert, synlig belegg på terrasser utendørs hvor det er jevne og stabile underlag. Den kan også legges på underlag med noe bevegelse.

Belegget fungerer også som både vanntettingslag og slitelag i ett og samme sjikt. Det er beregnet for direkte gangtrafikk og normal bruk av terrasse.

Belegget legges som vanlig gulvbelegg hvor banene skjøtes med sveiselisse eller med et lite omlegg. I begge skjøtemetodene sveises belegget med varmluft.

Protan T er 2,0 mm tykk og produseres i to standardfarger: Grønn F45 og mørk grå F94. Standard bredde er to menter og en standard rull-lengde er ti meter.