Torvtaks- membran

Med torvtaksmembran fra Protan er det enkelt å få gresset til å spire og gro med på taket.

Torvtak er vanligst på fritidsboliger, men blir stadig oftere tatt i bruk for å myke opp det urbane miljøet.

For at et tak med torv skal bli så frodig og fint som mulig, så er det viktig å være nøye med underlaget. Derfor har Protan utviklet en membran for torvtak som gir gode vekstmuligheter – enten du skal nyte synet av det grønne taket hjemme i byen eller til fjells på hytta.

Torvtak er en spesiell variant av det som kalles ekstensive grønne tak. Ekstensive grønne tak kjennetegnes av at taket er beplantet med et tynt lag av jord eller vekstmediumsmatter, og typiske plantearter innenfor sukkulenter og moser.

God rotbestandighet

Rent teknisk er Protans torvtaksmembran et takbelegg av mykgjort PVC, med en kjerne av polyestervev og polyesterfilt varmkasjert til undersiden. I tillegg til å være rotbestandig, så er den brannklassifisert og stabilisert så den tåler UV-stråling og temperaturer i begge ender av gradestokken.

Torvtaksmembranen fra Protan brukes på kalde, luftede skrå tak, der den festes til underlaget og sveises sammen med varmluft. Den legges på luftet taktro, og deretter plasseres torv direkte oppå torvtaksmembranen.

Ofte brukes knotteplast i en slik løsning, for å sørge for at fukt og kondens ledes bort. Men Protans torvtaksmembran har egenskaper som hindrer røttene fra å trenge inn i takbelegget når de vokser. Denne gode rotbestandigheten gjør at det ikke er nødvendig med knotteplast.