Lønnsomt, holdbart og miljøvennlig

Lønnsomt, holdbart og miljøvennlig

Kunstig tangskog produsert i gjenvinnbar PVC gir rensefisken beskyttelse og et naturlig habitat – uten å avgi mikroplast.

arrow_downward

Mens tradisjonell tangskog i plast må byttes ut hver 6-7 måned, tåler vår PVC-tangskog opptil tre ganger så lang tid i sjøen. Deretter tas produktet opp og returneres til Protan som gjenvinner det til nye PVC-produkter. Videre reduserer Protans tangskog kraftig bruken av tauverk, som er en miljøversting i havbruksnæringen.

For å holde tangskogen stille i urolig sjø, har Protan erstattet miljøskadelig bly med larvikittstein.

Med en rensefiskstasjon i kombinasjon med Protans like miljøvennlige luseskjørt vil man kunne fjerne bruken av kjemikalier til avlusning.

Protan kan tilby lagerførte produkter, noe som sikrer ekstremt kort leveringstid og fleksibilitet for å møte kravet om rask leveranse.

Jan Børge Harsvik - Sales Manager - Marine Solutions

Jan Børge Harsvik

Sales Manager - Marine Solutions

Protans tekniske tekstiler for havbruk

100 % gjenvinnbare materialer, fri for bly og mikroplast.

Ekstrem styrke: Lang levetid, minimalt vedlikehold, lave kostnader.

Godkjent for drikkevann.

Forhindrer mikroplast i havet.

Etter levetiden kan våre produkter resirkuleres via vår mottaksordning og deretter gjenbrukes.

Produsert og utviklet i Norge.

Protan BlueSafe®

Protan BlueSafe er en serie med innovative og 100 prosent gjenbrukbare PVC-duker som tåler saltvann spesielt godt. Disse kan bidra til å hjelpe for eksempel oppdrettsnæringen med å løse flere typer miljøutfordringer.

Protan BlueSafe-produktene svarer på mange bransjers krav til bærekraft, biosikkerhet og mattrygghet.

Duken avgir ikke mikroplaster, den er spesialutviklet for bruk i saltvann og er godkjent for lagring av drikkevann.

Fordi den er helt glatt og tett, har den opptil 70 prosent mindre begroing, noe som også reduserer vedlikeholdskostnader og øker levetiden.

Luseskjørt

Luseskjørt

Luseskjørt bidrar til å holde lakselus unna merdene. Våre løsninger er produsert og utviklet i Norge med 100% gjenbrukbare materialer.

Les mer
Lukket merdesystem

Lukket merdesystem

Protan er en del av et stort kompetansemiljø som utvikler og tester et lukket merdesystem. PVC-duken som benyttes skal ikke bare bidra til å forhindre at fisken rømmer, men også oppfylle en rekke strenge ytelses- og miljøkrav.

Les mer
Protan BlueSafe

Protan BlueSafe

Protan BlueSafe er en serie med innovative og 100 prosent gjenbrukbare PVC-duker som skal hjelpe oppdrettsindustrien med å løse flere typer miljøutfordringer. Protan BlueSafe-produktene svarer på havbruksbransjens krav til bærekraft, biosikkerhet og mattrygghet.

Les mer