Eksponerte tak

Våre kvalitetsløsninger for eksponerte tak har lang levetid, er robuste i all slags klima og gir gode tekniske og bærekraftige tak.

Robuste kvalitetsløsninger

Protan tilbyr en rekke produkter for eksponerte tak. Produktene forankres mekanisk, med vakuum eller helklebing til takkonstruksjonen. Takbeleggene er svært godt egnet for flate tak og skråtak, på nybygg og renoveringsprosjekter. Protans tak- og membranbelegg er armert etter bruksområde og belagt med PVC-P (plasticized).

Best egnet

Våre produkter har høy rivestyrke, noe som er særlig viktig for å hindre vindskader og avblåsing i vindutsatte områder. Takbelegget er det best egnede produktet å installere i streng kulde, noe som er en klar fordel i et kaldt nordisk klima.

God friksjon

Takbeleggene har en preget overflate med god friksjon som bidrar til en betydelig økt sikkerhet under montering og ved vedlikehold.

Selvslukkende

Våre takbelegg for eksponerte tak er selvslukkende og bidrar til å begrense videre spredning av brann. De tilfredsstiller brannklasse BROOF(t2) på de vanligste underlagene. Mer informasjon om brannklassifisering og egenskaper ved brannpåvirkning finner du her 

Ingen bruk av åpen flamme

Protans membraner og takbelegg sveises utelukkende med varmluft og er en trygg metode ved tekking av tak. 01.01.15 kom Finans Norge med revidert sikkerhetsforskrift som skjerper reglene rundt bruk av åpen flamme på tak. Ved å velge Protans løsninger slipper byggherre å ta denne risikoen.

Ønsker du mer informasjon om våre produkter, ta kontakt med oss!

Produkter for eksponerte tak

Protan SE 1,6 ruller i standard dimensjon

Protan SE leveres i ruller med standard lengder og bredder. Protan SE er et polyesterarmert termoplastisk takbelegg (PVC-P) med høy styrke og kvalitet. Protan SE leveres i flere tykkelser og farger og er velegnet til bruk i nordisk klima så vel som mer sol-eksponerte sydlige strøk. De har gode egenskaper i både høye og lave temperaturer og god motstand mot UV-stråling, atmosfærisk forurensning og er flammehemmende. Protan SE er brannklassifisert i henhold til EN 13501-5 som eksponert takbelegg på forskjellige takkonstruksjoner.

Protan EX 1,6 ruller i standard dimensjon

Protan EX er et polyesterarmert termoplastisk (PVC-P) takbelegg med en polyesterfilt laminert til undersiden. Protan EX leveres i flere tykkelser og farger og er velegnet til bruk i nordisk klima så vel som mer sol-eksponerte sydlige strøk. Sør for alpene anbefales lyse farger for å oppnå lenger levetid. De har gode egenskaper i både høye og lave temperaturer og god motstand mot UV stråling og atmosfærisk forurensning. Protan EX er brannklassifisert i henhold til EN 13501-5 som eksponert takbelegg på forskjellige takkonstruksjoner. Alle Protan PVC-P belegg sveises sammen med varmluft. Protan EX har lave klimautslipp og kan resirkuleres.

Protan SE 1,6 flak m/langsgående flipper

Protan SE er et polyesterarmert termoplastisk takbelegg (PVC-P) med høy styrke og kvalitet. Beleggene brukes primært som tekning til eksponerte, mekanisk eller vakuuminnfestede tak. De er godt egnet både på nybygg og renovering, skrå og flate tak. Protan SE flak m/langsgående flipper er et tekkesystem hvor takbelegg av Protan SE sveises sammen i større enheter, dvs. flak med underliggende, langsgående flipper. For å få en optimal mekanisk innfestning, er flipper fabrikksveiset til undersiden av flakene med en forhåndsbestemt individuell avstand. Flippenes avstand kan varieres ut fra hvor vindutsatt bygget er og det beregnede behov innfestningstetthet. Det finnes imidlertid standardiserte varianter som vil passe på de aller fleste prosjekter.

Se flere produkter her

NorBit Asfalt takbelegg

Høykvalitets bitumen takbelegg og membraner for det nordiske klimaet.
NorBit er en serie med robuste takbelegg og membraner av høykvalitets bitumen til konkurransedyktige priser som er laget for å tåle nordisk klima.

Les mer her