Eksponerte tak

Protans kvalitetsløsninger for eksponerte tak har lang levetid, er robuste i all slags klima og gir gode tekniske og bærekraftige tak.

Eksponerte tak er en samlebetegnelse på alle tak med synlig flate.

Protan tilbyr svært holdbare og slitesterke takbelegg som gir arkitekter og utbyggere stor trygghet og fleksibilitet, både for utnyttelse av takflaten til ulike formål, og for estetiske løsninger som krever det lille ekstra.

Protans har 50 års erfaring med å produsere takbelegg av høy kvalitet med lang dokumentert levetid. De er utviklet for det tøffe nordiske klimaet, og gir gode tekniske og bærekraftige tak. Eksponerte tak er enkle å etterse og vedlikeholde.

Protans takløsninger kan benyttes på alle typer underlag, enten det er nybygg eller rehabilitering. Takbelegget er raskt å montere og alle skjøter sveises med varmluft. Protans termoplastiske takbelegg har lavt CO2-avtrykk, er gjenvinnbare og kan installeres utslippsfritt siden man benytter elektriske sveiseapparater.

Protan leverer takbelegg i både PVC og bitumen til tekking av eksponerte tak.

Bruksområder

  • Protan tilbyr en rekke produkter for eksponerte tak.
  • Produktene forankres mekanisk, med vakuum eller helklebing til takkonstruksjonen.
  • Takbeleggene er svært godt egnet for flate tak og skråtak, på nybygg og renoveringsprosjekter.
  • Protans tak- og membranbelegg er armert etter bruksområde og belagt med PVC-P (plasticized).
  • Takbeleggene har en preget overflate med god friksjon som bidrar til en betydelig økt sikkerhet under montering og ved vedlikehold.
 •  

Protan - et bærekraftig valg

Norsk-produsert og kortreist.

Lav vekt og lite volum.

Lavere karbonfotavtrykk enn bitumen-takbelegg.

Utslippsfri installasjon – Protan-membran sveises med elektriske varmluftsapparater.

Kan gjenbrukes eller resirkuleres.

Bidrar til å oppfylle ulike miljøsertifiseringer, som BREEAM.

 

Se EPD'er for Protans produkter

Brannsikker løsning på taket

Protans takbelegg for eksponerte tak er selvslukkende og vil ikke bidra til å spre brann.

De tilfredsstiller brannklasse BROOF(t2) på de vanligste underlagene.

Protans membraner og takbelegg sveises med varmluft og er en trygg metode ved tekking av tak.

I 2015 kom Finans Norge med revidert sikkerhetsforskrift som skjerper reglene rundt bruk av åpen flamme på tak. Ved å velge Protans løsninger slipper byggherre å ta denne risikoen.

Gå til produktdokumentasjon

Hvorfor er rivstyrke viktig?

Protans produkter har høy rivestyrke. Dette er særlig viktig for å hindre vindskader og avblåsing i vindutsatte områder.

Rivstyrken bidrar også til at takbelegget tåler kraftige temperatursvingninger og de store forskjellene i temperatur mellom varm og kald årstid i nordisk klima.

Protans takbelegg er derfor svært holdbare, og ved riktig installering og oppfølging kan levetiden være opptil 40 år.

Gå til produktdokumentasjon

Løsninger for eksponerte tak

Protan vakuumtak

Protan vakuumtak er et unikt system som ikke krever bruk av festemidler på takflaten. Det er vindkreftene som skaper en vakuumeffekt som suger takbelegget fast til takkonstruksjonen.

Protan Cool Roof

En hvit takflate med høye solrefleksjonsegenskaper gir vesentlig lavere temperatur i en kompakt takkonstruksjon enn mørkere farger.

Protan designtak

Med takbelegg fra Protan får arkitekter og utbyggere stor estetisk og visuell fleksibilitet, uten at det går på bekostning av holdbarhet og miljøkrav.

Vannfordrøyning på tak

Takflaten kan med fordel benyttes til overvannshåndtering. Les mer om de miljømessige og økonomiske fordelene med Protan BlueProof.

Protan Solar Roof

Protan Solar Roof tilrettelegger for solcelle- eller solarpaneler montert på tak som er tekket med Protan takbelegg. Valg av takbelegg avhenger av hva slags type solpaneler som benyttes.

Elementer, moduler og ferdighus

Skreddersydde takløsninger fra Protan er populære blant produsenter av elementer, moduler og ferdighus. Enkel montering, gode miljøegenskaper og spesialtilpassede lengder og bredder er blant fordelene.

Les mer om Protans tak og membraner

Produkter for eksponerte tak

Protan SE 1,2 ruller

Protan SE leveres i ruller med standard lengder og bredder. Protan SE er et polyesterarmert termoplastisk takbelegg (PVC-P) med høy styrke og kvalitet. Protan SE leveres i flere tykkelser og farger og er velegnet til bruk i nordisk klima så vel som mer sol-eksponerte sydlige strøk. De har gode egenskaper i både høye og lave temperaturer og god motstand mot UV-stråling, atmosfærisk forurensning og er flammehemmende. Protan SE er brannklassifisert i henhold til EN 13501-5 som eksponert takbelegg på forskjellige takkonstruksjoner.

Protan SE 1,6 ruller

Protan SE leveres i ruller med standard lengder og bredder. Protan SE er et polyesterarmert termoplastisk takbelegg (PVC-P) med høy styrke og kvalitet. Protan SE leveres i flere tykkelser og farger og er velegnet til bruk i nordisk klima så vel som mer sol-eksponerte sydlige strøk. De har gode egenskaper i både høye og lave temperaturer og god motstand mot UV-stråling, atmosfærisk forurensning og er flammehemmende.

Protan EX 1,6 ruller

Protan EX er et polyesterarmert termoplastisk (PVC-P) takbelegg med en polyesterfilt laminert til undersiden. Protan EX leveres i flere tykkelser og farger og er velegnet til bruk i nordisk klima så vel som mer sol-eksponerte sydlige strøk. Sør for alpene anbefales lyse farger for å oppnå lenger levetid. De har gode egenskaper i både høye og lave temperaturer og god motstand mot UV stråling og atmosfærisk forurensning. Protan EX er brannklassifisert i henhold til EN 13501-5 som eksponert takbelegg på forskjellige takkonstruksjoner. Alle Protan PVC-P belegg sveises sammen med varmluft. Protan EX har lave klimautslipp og kan resirkuleres.

Se flere produkter her

Verktøy

Her finner du oversikt over Protans tekniske tegninger, tilgjengelig for nedlasting i pdf- og dwg-format.

Dokumentasjon

Her finner du lenker til produktdokumentasjon, sertifikater og tekniske tegninger.

NorBit Asfalt takbelegg

Høykvalitets bitumen takbelegg og membraner for det nordiske klimaet.
NorBit er en serie med robuste takbelegg og membraner av høykvalitets bitumen til konkurransedyktige priser som er laget for å tåle nordisk klima.

Les mer her

Har du et konkret prosjekt du ønsker å snakke med oss om?