Nyheter

- Det var et økologisk dødt område

I Hauskvartalet, på den gamle “sirkustomta” har det reist seg et usedvanlig bygg. Med en modernistisk stil og i en signalrød farge vekker bygget oppsikt i området. Bygget huser byens nyeste kulturhus, kalt Vega Scene.


Takene for fremtidens ekstremvær

Norge er ikke ukjent med tøft vær, men tøffere kan det bli. Protan kan beskytte taket ditt i den nye klimavirkeligheten.


Miljøfyrtårn over Mjøsa

I Brumunddal reiser det seg et uvanlig skue: et høyhus i tre.


En uvanlig sterk og elastisk 40-åring

I hele førti somre og førti vintre har det ligget der som en velgjører for den gamle Ekornes-fabrikken på Fetsund, i stekende sol, innhyllet i ville høststormer og med blytunge snøfall. Byggebransjen regner med at levetiden til et takbelegg er på inntil 30 år, men Protan-taket til møbelgiganten har ikke tenkt til å legge inn årene med det første.


Hvordan temme damp og kondens på havets bunn

Senk et 26 meter langt betongrør fem meter ned i det ville Skagerrak-havet, sett inn et gourmetkjøkken og en champagnebar og inviter hundre gjester. Undervannsrestauranten Under er i sannhet en spektakulær idé som krever unike tekniske løsninger.


Sikkerhet på taket

Det er viktig å sørge for at de som jobber i høyden har de beste forutsetninger for en trygg arbeidsplass. Protan tar sikkerhet på alvor, og tilbyr flere sikringsløsninger som trygger taket både for de som tekker og for framtidig ferdsel på taket.


Protan leverer tak til verdens høyeste trehus

Entreprenøren HENT AS har inngått totalentreprisekontrakt for bygging av Mjøstårnet i Brumunddal. Det blir verdens høyeste trehus. Protan Entreprenør avd. Gjøvik er underentreprenør, og leverer takløsningene. Alle belegg og duker som brukes i takløsningene er produsert av Protan AS.


Takproff valgte Protan BlueProof

Få er bedre på tak enn Lett-tak Systemer AS. De valgte Protan BlueProof som overvannsløsning for å imøtekomme økt nedbør som følge av klimaendringer, og lite naturlig vannfordrøyning på tomten.


Entra når miljømål med Protan

For eiendomsselskapet Entra ASA er det å være ledende innen miljø en del av selskapets forretningsstrategi. Etter at Torbjørn Isene, teknisk sjef i Entra ASA, ble oppmerksom på Protan BlueProof, valgte de å gå enda et skritt i mer miljøvennlig retning.


Regnværet koster milliarder

Værobservasjoner viser at klimaet i Norge har blitt 18 prosent våtere de siste hundre årene. Styrtregn og store nedbørsmengder har økt kraftig i omfang, og størst skade gjør vannet på Sør- og Østlandet.


Protan Entreprenør vil konkurrere på HMS

– De store entreprenørene er flinke til å fokusere på HMS i prosjektene, men vi savner at det også blir vektlagt i tildelingsprosessen, sier direktør Ola Rolfstad i Protan Entreprenør.


Sparer tid, penger og miljø med vann på taket

Byggherren Grandahl Bil sto ovenfor et massivt gravearbeid for å lage fordrøyning på den nye tomten sin. Da så entreprenør Backe Østfold til taket. Nå skal bilforretningen lagre inntil 70 tonn vann på taket under ekstremnedbør.


Kommunene må ta overvann på alvor

Overvann fører til milliardødeleggelser hvert år, men ikke alle kommuner gjør nok for å unngå skader.


HMS som konkurransefortrinn

Fokus på helse, miljø og sikkerhet i byggeprosjekter er avgjørende for å unngå ulykker og belastningsskader. Dessverre prioriteres ikke alltid dette høyt nok i en travel arbeidshverdag. Nå viser forskningsresultater at investering i HMS-tiltak er lønnsomt.


Jobb smart med Protans prefabrikkerte detaljer

Det er mange små detaljer som skal på plass ved tekking av tak og kvaliteten på sveisearbeidet er avgjørende for at taket blir tett og trygt. Med Protans prefabrikkerte detaljer forenkler og effektiviserer vi taktekkerens arbeidshverdag.


Effektivt og trygt arbeidsmiljø

Et godt arbeidsmiljø er avgjørende for at vi skal kunne jobbe effektivt og yte maksimalt. I tillegg til å få takløsninger av høyeste kvalitet til ditt prosjekt, er Protan et smart valg også for dine ansatte og for miljøet.