Nyheter

Slik skal lakselusa bli historie og miljøet bevares

Å komme lakselusa til livs samtidig som miljøet må bevares er en utfordring i havbruksnæringen. Nå tror oppdrettsgiganten Grieg Seafood at de har funnet en løsning som er både gjenvinnbar, holdbar og lønnsom, uten å avgi mikroplast til havet.


Drøy jobb: Tekket et av Norges største lagerbygg i 30 grader og sol

Et tak mer enn to og en halv ganger så stort som Petersplassen i Roma og en spasertur på nesten halvannen kilometer for å komme rundt bygget. Det kan være vanskelig å ta inn over seg dimensjonene til det nye Europris-lageret som har reist seg i Østfold.


Unik teknologi skal sikre Johan Castberg mot brann og ekstremvær

Produksjonsskipet som skal betjene Norges nordligste olje- og gassfelt Johan Castberg, er under full utbygging. For å beskytte mennesker og installasjoner mot både brann og noen av verdens tøffeste værforhold, utstyres gigantskipet med en unik løsning i robust, norskprodusert PVC fra Protan og brannsikre produkter fra Firesafe.


Fremtidens tak nominert til Byggenæringens Innovasjonspris

Protan er sammen med Bergknapp en av åtte nominerte til Byggenæringens Innovasjonspris 2019, med vår unike løsning BlueProof Green, som kombinerer grønne takløsninger med vannfordrøyning på tak.


Tar plastgrep med norskutviklet PVC-løsning

Ved å benytte miljøvennlig PVC i den kunstige tangskogen i merdene sine, er oppdrettsgiganten Grieg Seafood blitt en pioner i å redusere de store mengdene plastavfall som havbruksnæringen skaper.


Lærlingene kommer ikke av seg selv

Mange håndverksbransjer skriker etter arbeidere med fagbrev og praktisk spisskompetanse, ofte forgjeves. Bransjene må selv være villige til å investere i kompetanseutvikling og se verdien av å lage gode opplegg for lærlinger.


Her bygges et miljøfyrtårn i verdensklasse

Miljøvinneren Horten videregående skole gikk nylig til topps i kategorien "Beste offentlige byggeprosjekt i designfasen" under utdelingen av BREEAM Awards i London, i konkurranse med hele 50 andre europeiske byggeprosjekter.


Nå åpnes dørene til dypet

Senk et 26 meter langt betongrør fem meter ned i det ville Skagerrak-havet, sett inn et gourmetkjøkken og en champagnebar og inviter hundre gjester. Undervannsrestauranten Under er i sannhet en spektakulær idé som krever unike tekniske løsninger.


Her er Norges nye isbre – SNØ utenfor Oslo

Med bare et år igjen til åpningsfesten, tar verdens største helårsarena for skiopplevelser nå form. Bli med på toppen av SNØ på Lørenskog.


Isbreen på Lørenskog vokser frem

På Lørenskog reiser det seg et spektakulært bygg. Norge skal få verdens største innendørs skianlegg.


Kunsten å tekke en gigant i all slags vær

Et tak mer enn to og en halv ganger så stort som Petersplassen i Roma og en spasertur på nesten halvannen kilometer for å komme rundt bygget. Det kan være vanskelig å ta inn over seg dimensjonene til det nye Europris-lageret som reiser seg i Østfold.


Ekstreme tiltak på 71 grader nord

– Det er ekstremt. Helt ekstremt. Du kan komme ut på taket og finne store steiner som har blitt kastet opp dit. Med kontinuerlig vind rett fra Barentshavet er dette en krevende jobb.