Rull_TPO_FG.jpg

FPO/TPO Takbelegg

TPO takbelegg er en annen type ett lags takmateriale som vanligvis brukes til flate og lavhellende tak i næringsbygg og boligbygg.

arrow_downward

Hva er TPO takbelegg?

TPO står for termoplastisk poleolefin, som er en blanding av polypropylen og en elastomer. TPO takbelegg legges vanligvis på flater som er ballastert, med for eksempel sedum eller singel, eller som er mekanisk festet. Takbelegget sveises sammen for å skape et kontinuerlig vanntettingslag over takdekket og tilpasses for å passe de spesifikke behovene til en bygning.

En av de viktigste fordelene med lyse TPO takbelegg er deres energieffektivitet, da de kan bidra til å redusere mengden varme som absorberes. TPO takbelegg er relativt enkle å installere, krever ikke ekstra vedlikehold, og har god motstand mot UV-stråler og kjemikalier.

Totalt sett er TPO takbelegg et populært valg for flate og lavhellende tak på grunn av deres energieffektivitet, holdbarhet og ytelsesegenskaper. De anses også for å være et mer miljøvennlig taktekkingsalternativ sammenlignet med annen materialteknologi og de kan resirkuleres etter endt levetid.

 
Installation guide TPO membranes