Rull_TPO_FG.jpg

TPO/FPO Takbelegg

TPO takbelegg er en annen type ettlags takmateriale som vanligvis brukes til flate og lavhellende tak i næringsbygg og boligbygg.

arrow_downward

Hva er TPO takbelegg?

TPO står for termoplastisk olefin, som er en blanding av polypropylen og en elastomer. TPO takmembraner legges vanligvis på flater som er mekanisk festet eller sveiset sammen for å skape et kontinuerlig vanntettingslag over takdekket. De er tilgjengelige i en rekke farger og tykkelser, og kan tilpasses for å passe de spesifikke behovene til en bygning.

En av de viktigste fordelene med TPO takmembraner er deres energieffektivitet, da de kan bidra til å redusere mengden varme som absorberes av taket og overføres til bygningen. TPO-membraner er også relativt enkle å installere og vedlikeholde, og kan gi utmerket motstand mot UV-stråling, kjemikalier og punkteringer.

Totalt sett er TPO-takmembraner et populært valg for flate og lavhellende tak på grunn av deres energieffektivitet, holdbarhet og ytelsesegenskaper. De anses også for å være et mer miljøvennlig taktekkingsalternativ sammenlignet med noen andre materialer, da de kan resirkuleres ved slutten av levetiden.