Vakuumtak.jpg

Rask installasjon og rask byggeprosess

Protan vakuumtak er et unikt system som ikke krever bruk av festemidler på takflaten. I praksis bidrar vind til å suge takbelegget fast til takkonstruksjonen. Det er særlig velegnet for rehabilitering av store takflater.

arrow_downward

Protan Vakuumtak

Når vakuumtaket blir utsatt for vindkrefter, skapes et negativt trykk i sjiktet mellom takbelegget og et lufttett og lastbærende underlag. Dette gjør vårt vakuumtak velegnet i værharde strøk.

Det krever ingen bruk av festemidler på selve takflaten og punkterer dermed ikke dampsperren. Takbelegget legges i to eller fire meters bredder på taket og lufttettes mot parapet og rundt gjennomføringer.

Rask framdrift

Protan vakuumtak sikrer rask fremdrift og en hurtig byggeprosess. Løsningen har få skjøter og passer utmerket der det er høye krav til lufttetthet, som i passivhus.

Vårt vakuumtaksystem er også ideelt i bygninger med høy luftfuktighet som svømmehaller, bryggerier o.l. Om det skulle forekomme innestengt fukt i takkonstruksjonen bidrar vakuumtaket til å ventilere ut dette.

Ingen støy under montering

Borestøy kan være et problem ved rehabilitering av tak. Montering av Protan vakuumtak skaper ingen støy og vil være en stor fordel for brukerne av bygninger som for eksempel kontorbygg, sykehus, skoler og andre institusjoner.

Slik virker det

Flere millioner kvadratmeter med Protan vakuumtak er installert over hele Europa. Vi bruker vår omfattende kunnskap og erfaring til å dimensjonere en ideell løsning for våre kunder. Vakuumtak egner seg både på nybygg og ved rehabilitering av tak. Løsningen krever et tett sjikt i underkonstruksjonen. Det kan derfor egne seg godt ved rehabilitering hvor eksisterende taktekning og innfesting er vurdert til å være i god stand.

Avhengig av underlag, brukes Protan SE eller Protan EX som takbelegg i vakuumtakløsningen. Det installeres vakuumventiler på taket for å drenere ut overtrykket som skapes mellom taktekning og det lufttette underlaget. Ventilene plasseres på de stedene på taket hvor undertrykket er størst, gjerne i hjørne- og randsoner.

Produkter

Produkter

Et bredt utvalg av ett lags takbelegg og membraner av høy kvalitet.

Tekniske tegninger og beskrivelsestekster

Tekniske tegninger og beskrivelsestekster

Tilgjengelig for nedlasting i pdf- og dwg-format.

Dokumentasjon

Dokumentasjon

Her finner du produktdokumentasjon og sertifikater.

For mer informasjon, kontakt oss:

Bjørn Nordseth - Salgssjef teknisk salg

Bjørn Nordseth

Salgssjef teknisk salg
Einar Nessæther - Salgsansvarlig SMB-kunder

Einar Nessæther

Salgsansvarlig SMB-kunder
Terje Lyshaug - KAM Industri, Tak og Membraner

Terje Lyshaug

KAM Industri, Tak og Membraner
Vidar Becker - KAM Øst-, Sør- og Vest-Norge

Vidar Becker

KAM Øst-, Sør- og Vest-Norge
Egil Egseth - KAM Midt- og Nord-Norge

Egil Egseth

KAM Midt- og Nord-Norge
Roy Rinde - Key Account Manager

Roy Rinde

Key Account Manager