iStock-1263893484.jpg

Grøntarealer og takterrasser øker verdien

Disse løsningene gir arkitekter og byggherrer stor frihet til estetisk utforming og bidrar til mer naturlige omgivelser gjennom bruk av rullestein eller vegetasjon.

arrow_downward

Grønne tak

Grønne tak blir mer og mer populært, særlig i fortettede urbane områder hvor utnyttelse taket er viktig. Grønne områder og takterrasser bidrar til økt verdi både for eiendomsutviklere og de som bor eller bruker bygningene.

Disse løsningene gir arkitekter og utbyggere stor frihet til estetisk utforming og bidrar til mer naturlige omgivelser ved bruk av shingel eller beplantning. Det øker ofte verdien på eiendommen, og gir økt livskvalitet for de som bor eller jobber i bygningene. Vekten av ballasten krever at den lastbærende konstruksjonen er beregnet for formålet.

Noen typer grønne tak som vanligvis brukes, inkluderer:

Ekstensive grønne tak er lette, lavt vedlikeholdstak som vanligvis har en grunn jorddybde på omtrent 5-15 cm. De er ideelle for områder der vekten på taket må begrenses, som på eldre bygninger, ved rehabilitering, eller strukturer med begrenset bæreevne. Disse takene er vanligvis dekket med hardføre planter som sedum, urter og mose. De gir en rekke fordeler, inkludert termisk isolasjon, reduksjon av regnvannsavrenning, luftrensende egenskaper og habitat for små dyr og insekter.

Intensive grønne tak er mer robuste og kan støtte et bredt utvalg av planter, inkludert busker, trær, blomster og til og med grønnsaker. Disse takene har en dypere jorddybde, vanligvis 15 cm eller mer, og gir mer rom for planterøtter å vokse. Intensive grønne tak kan også inkludere gangveier, rekreasjonsområder og til og med små hageområder. På grunn av den økte vekten og kompleksiteten, er de mer kostbare å installere og vedlikeholde.

Kombinerte grønne tak kombinerer flere funksjoner i ett taksystem. For eksempel kan de integrere solcellepaneler med grønne planter, noe som gir både energiproduksjon og økologiske fordeler. Dette konseptet fremmer en bærekraftig tilnærming til bygningsdesign ved å optimalisere plassbruk og multifunksjonalitet.

Produkter

Produkter

Et bredt utvalg av ett lags takbelegg og membraner av høy kvalitet.

Tekniske tegninger og beskrivelsestekster

Tekniske tegninger og beskrivelsestekster

Tilgjengelig for nedlasting i pdf- og dwg-format.

Dokumentasjon

Dokumentasjon

Her finner du produktdokumentasjon og sertifikater.

For mer informasjon, kontakt oss:

Bjørn Nordseth - Salgssjef teknisk salg

Bjørn Nordseth

Salgssjef teknisk salg
Einar Nessæther - Salgsansvarlig SMB-kunder

Einar Nessæther

Salgsansvarlig SMB-kunder
Terje Lyshaug - KAM Industri, Tak og Membraner

Terje Lyshaug

KAM Industri, Tak og Membraner
Vidar Becker - KAM Øst-, Sør- og Vest-Norge

Vidar Becker

KAM Øst-, Sør- og Vest-Norge
Egil Egseth - KAM Midt- og Nord-Norge

Egil Egseth

KAM Midt- og Nord-Norge
Roy Rinde - Key Account Manager

Roy Rinde

Key Account Manager