R_D AI 6.png

Research & Development hos Protan

Velkommen til vår avdeling for Forskning og Utvikling (R&D), hvor vi initierer nye ideer for å drive Protan fremover. Vårt R&D-team er dedikert til å utforske nye ideer, utvikle banebrytende teknologier og skape innovative løsninger som holder oss i forkant aktuelle i takbransjen og for tunnel- og miner.

arrow_downward

Hva vi gjør

Innovasjon

Vår R&D-avdeling er stadig på utkikk etter banebrytende ideer og fremvoksende teknologier. Ved å holde oss foran markedstrendene og utnytte de nyeste fremskrittene, sørger vi for at våre produkter og tjenester ikke bare er aktuelle, men også fremtidsklare. Protans engasjement for innovasjon lar oss tilby holdbare, høytytende takløsninger som setter bransjestandarder.

Produktutvikling

Vi omdanner ideer til virkelighet. Fra den innledende konseptfasen til prototypeutvikling og sluttprodukt, jobber vårt team nøye for å designe og forbedre produkter som oppfyller de høyeste standardene for kvalitet og ytelse. Våre strenge testprosesser sikrer at hvert Protan-produkt vi utvikler er pålitelig, effektivt og klart til å overgå kundens forventninger. Dette inkluderer våre anerkjente PVC-takmembraner, som er konstruert for lang levetid og miljømotstand. Mer om hvordan vi jobber på våre laboratorium kan du lese her.

Prosessforbedring

Effektivitet er nøkkelen til vår suksess. Vårt R&D-team evaluerer og forbedrer kontinuerlig våre produksjonsprosesser og operasjonelle arbeidsflyter. Vi har som mål å optimalisere produktiviteten, redusere kostnader og forbedre den generelle kvaliteten. Denne kontinuerlige forbedringsmentaliteten hjelper Protan med å opprettholde sitt rykte for fremragende kvalitet og pålitelighet i markedet.

Samarbeid og partnerskap

Innovasjon blomstrer i samarbeid. Vi søker aktivt partnerskap med ledende akademiske institusjoner, bransjeeksperter og andre innovative selskaper. Disse samarbeidene gjør det mulig for oss å samle kunnskap, dele ressurser og akselerere utviklingen av banebrytende løsninger. For eksempel har våre partnerskap ført til fremskritt innen grønne takteknologier og forbedrede isolasjonsprodukter. Les om våre grønne løsninger og overvannshåndtering.

Bærekraftsinitiativer

Vi er forpliktet til bærekraft. Les hvordan Protan jobber med fokus på bærekraft. Vår R&D-innsats fokuserer på å utvikle miljøvennlige produkter og prosesser som minimerer miljøpåvirkningen. Ved å prioritere bærekraftige praksiser, har vi som mål å bidra til en sunnere planet samtidig som vi møter den økende etterspørselen etter grønne løsninger. Protans grønne takløsninger, solcelleløsninger, ftalatfrie membraner og andre energieffektive taksystemer (TPO) er gode eksempler på vår dedikasjon til bærekraft.

Markedsundersøkelser og analyse

Å forstå markedets behov er avgjørende. Vårt team gjennomfører omfattende markedsundersøkelser og analyser for å identifisere kundens smertepunkter, preferanser og fremvoksende trender. Denne innsikten styrer våre R&D-initiativer, og sikrer at vi utvikler produkter og løsninger som virkelig adresserer kundens behov. Ved å lytte til tilbakemeldinger og holde oss oppdatert på bransjens krav, sikrer Protan at våre tilbud forblir relevante og verdifulle.

Håndtering av immaterielle rettigheter

Å beskytte våre innovasjoner er viktig. Vår R&D-avdeling jobber tett med juridiske eksperter for å sikre patenter og varemerker for våre proprietære teknologier og produkter. Dette beskytter ikke bare vår immaterielle eiendom, men styrker også vår konkurransefordel i markedet. Protans patenterte takløsninger og unike installasjonsmetoder er et bevis på vårt innovative lederskap.

Sertifiseringer og godkjenninger

Regulatoriske krav

Hos Protan identifiserer vi nødvendige sertifiseringer og godkjenninger basert på bransje- og markedsstandarder (f.eks. CE-merking, lokale bygningsforskrifter). Våre produkter, inkludert våre avanserte taksystemer, må oppfylle strenge regulatoriske krav for å sikre sikkerhet og overholdelse. Sintef brukes for CE-merking og for typegodkjenninger i Norge.

Samsvarstesting

Vi gjennomfører grundige tester av våre produkter i henhold til regulatoriske standarder og utarbeider nødvendig dokumentasjon. Dette inkluderer omfattende testing av våre PVC-takmembraner og andre innovative løsninger for å sikre at de oppfyller alle relevante kvalitets- og sikkerhetsstandarder.

Godkjenninger

Protan oppnår nøye nødvendige godkjenninger fra relevante myndigheter eller sertifiseringsorganer. Denne prosessen sikrer at våre produkter er sertifisert og godkjent for bruk i forskjellige markeder, noe som styrker vår forpliktelse til kvalitet og overholdelse. Våre sertifiserte produkter gir trygghet til våre kunder, vel vitende om at de bruker løsninger som oppfyller de høyeste standardene.

Vår forpliktelse

Kjernen i vår R&D-innsats er en forpliktelse til fortreffelighet og en lidenskap for innovasjon. Vi er dedikert til å presse grensene for hva som er mulig, og å levere eksepsjonelle produkter og tjenester som gjør en reell forskjell. Ved å investere i forskning og utvikling, sikrer vi at Protan forblir en leder i tak- og byggebransjen, klar til å møte utfordringene i dag og i morgen.

Bli kjent med vår produktansvarlig, Simen.

Dokumentasjon

Dokumentasjon

Bla gjennom all Protans produktdokumentasjon og sertifikater.

Produktkatalog

Produktkatalog

Se alle våre produkter i vår digitale produktkatalog. Her finner du også dokumentasjon under hvert enkelt produkt.

eShop

eShop

Kjøp produkter og tilbehør i vår eShop - logg inn eller opprett en konto i dag.