Protan InfraPlan vannsikringssystem

Protan Infraplan Vannsikringssystem

Protan InfraPlan er et komplett vannsikringssystem for tunneler og underjordiske konstruksjoner. Lave livsløpskostnader, enkel installering og miljøgevinster er noen av fordelene.

Vi lever i en verden som avhenger av mobilitet. Tunneler og annen underjordisk infrastruktur spiller viktige roller i et velfungerende samfunn. Dette er også kritisk infrastruktur som hele tiden må tåle kraftige påkjenninger, samtidig som de skal vare ikke bare i årtier, men gjerne i århundre.

Vanntrykk, farlige kjemikalier og bakterier, diffusjon av gass, geostatiske påkjenninger, vibrasjoner fra trafikk, store temperatursvingninger og andre vær- og klimapåkjenninger – listen er lang over hva en underjordisk konstruksjon skal tåle. Derfor er det så viktig at det benyttes materialer og beskyttelsessystemer av høy kvalitet og med lang levetid.  

Protan har mer enn 80 års erfaring med membranteknologi. Samtidig har vi nesten like lang erfaring med å levere anerkjente produkter og løsninger for membraner brukt i ventilasjon i tunneler og gruver. Vi har kombinert denne kompetansen og markedskunnskapen for å skape et bærekraftig og svært holdbart vannsikringssystem for alle typer tunneler.

Protan Infraplan ble lansert i 2021 og er utformet for funksjonalitet og allsidighet. En bærekraftig, homogen, fleksibel og vanntett ettlagsmembran som er laget for å vare.

Protans tunnelmembran er allerede veletablert i det tyrkiske tunnelmarkedet gjennom mange år, og er blant annet mye benyttet i Istanbuls t-banesystem. Den oppfyller kravene i Statens Vegvesens håndbok og øvrige europeiske krav.

Protan InfraPlan er enkel å installere, svært anvendelig og fleksibel å jobbe med for entreprenørene. Protans takmembraner er kjent for sin lange levetid og for å ha bransjens laveste CO2-avtrykk, og disse viktige verdiene for bærekraft og holdbarhet gjelder også for våre tunnelmembraner.

I tillegg til å beskytte selve tunnelen, vil Protans tunnelmembran også bidra til å beskytte omgivelsene i og rundt tunnelen, for eksempel å motvirke grunnvannsforurensing og hindre lekkasje av olje og kjemikalier fra tunnelen og ut i naturen.

Protan InfraPlan Systems

Umbrella Draining System - Mined Tunnel

For partial waterproofing the most common tunnel application is the Umbrella System/Drainage System. This system is specifically designed for tunnels with dripping water conditions.

Single / Double Barrier System - Mined Tunnel

Single Barrier System is for hydrostatic water pressure conditions including compartments and injection possibilities. Double Barrier System is also designed to withstand hydrostatic water pressure and combines a test and injection system.

Tunnel Lining Type III - Mined Tunnel

For tunnels with dripping water conditions, the Norwegian Road Authorities recommend to use a Type lll membrane, a reinforced membrane that will provide strength and stability.

InfraPlan - Other Systems

In addition to mined tunnels, Protan deliver full waterproofing systems for a wide range of applications for underground structures: Cut and Cover umbrella and barrier systems, cross-passages, portals and culverts.

Protan InfraPlan i BIMobject

Protan InfraPlan P20 og P22 tunnelmembraner er tilgjengelig i BIMobjects, som er en av de største kildene til BIM-innhold.

Gå til BIMobject

Les mer om Protan Infraplan

Det trygge og bærekraftige vannsikringssystemet fra Protan.

Pål Fossum - Sales Director - Tunnel & Mining
Pål Fossum
Sales Director - Tunnel & Mining +47 940 06 259 pal.fossum@protan.no
Arndt Hedtkamp - Sales Manager - Central Europe
Arndt Hedtkamp
Sales Manager - Central Europe +49 170 6445445 arndt.hedtkamp@protan.no
Esmail Ahmad - Sales Manager - Scandinavia
Esmail Ahmad
Sales Manager - Scandinavia +47 911 47 444 esmail.ahmad@protan.no
Ricardo Ortiz - Sales Manager Spain, Portugal and South America
Ricardo Ortiz
Sales Manager Spain, Portugal and South America +34 647569082 ricardo.ortiz@protan.es

Protan InfraPlan brochure (English)

Download

Protan Ventiflex

Ventilasjonssystemer for gruver og tunneler.