Umbrella Draining System

Tunneler og gruver

Single / Double Barrier System

Tunneler og gruver

Tunnel Lining Type III

Tunneler og gruver

InfraPlan

Andre systemer

Protan_Tunnelmembran_konseptbilde2.jpg

Protan InfraPlan vannsikringssystem

Protan InfraPlan er et komplett vannsikringssystem for tunneler og underjordiske konstruksjoner. Lave livsløpskostnader, enkel installering og miljøgevinster er noen av fordelene.

arrow_downward

Vi lever i en verden som avhenger av mobilitet. Tunneler og annen underjordisk infrastruktur spiller viktige roller i et velfungerende samfunn. Dette er også kritisk infrastruktur som hele tiden må tåle kraftige påkjenninger, samtidig som de skal vare ikke bare i årtier, men gjerne i århundre.

Vanntrykk, farlige kjemikalier og bakterier, diffusjon av gass, geostatiske påkjenninger, vibrasjoner fra trafikk, store temperatursvingninger og andre vær- og klimapåkjenninger – listen er lang over hva en underjordisk konstruksjon skal tåle. Derfor er det så viktig at det benyttes materialer og beskyttelsessystemer av høy kvalitet og med lang levetid.  

Protan har mer enn 80 års erfaring med membranteknologi. Samtidig har vi nesten like lang erfaring med å levere anerkjente produkter og løsninger for membraner brukt i ventilasjon i tunneler og gruver. Vi har kombinert denne kompetansen og markedskunnskapen for å skape et bærekraftig og svært holdbart vannsikringssystem for alle typer tunneler.

Protan Infraplan ble lansert i 2021 og er utformet for funksjonalitet og allsidighet. En bærekraftig, homogen, fleksibel og vanntett ettlagsmembran som er laget for å vare.

Protans tunnelmembran er allerede veletablert i det tyrkiske tunnelmarkedet gjennom mange år, og er blant annet mye benyttet i Istanbuls t-banesystem. Den oppfyller kravene i Statens Vegvesens håndbok og øvrige europeiske krav.

Protan InfraPlan er enkel å installere, svært anvendelig og fleksibel å jobbe med for entreprenørene. Protans takmembraner er kjent for sin lange levetid og for å ha bransjens laveste CO2-avtrykk, og disse viktige verdiene for bærekraft og holdbarhet gjelder også for våre tunnelmembraner.

I tillegg til å beskytte selve tunnelen, vil Protans tunnelmembran også bidra til å beskytte omgivelsene i og rundt tunnelen, for eksempel å motvirke grunnvannsforurensing og hindre lekkasje av olje og kjemikalier fra tunnelen og ut i naturen.

Kontakt oss

Rune Andresen - Area Sales Manager T&M

Rune Andresen

Area Sales Manager T&M
Arndt Hedtkamp - Sales Manager – Tunneling & Mining

Arndt Hedtkamp

Sales Manager – Tunneling & Mining
Tor Erik Sivertsen - Waterproofing Nordic

Tor Erik Sivertsen

Waterproofing Nordic
Vanessa Dos Santos - Tunnel and Mining Manager

Vanessa Dos Santos

Tunnel and Mining Manager

Protan Ventiflex

Ventilasjonssystemer for gruver og tunneler.