IMG_7163-smal.png

Ta kontroll over luftstrømmen

Virinco Technology, et selskap som spesialiserer seg på å utvikle og levere tilpassede løsninger for et mangfold av kunder, samarbeidet nylig med Protan AS for å utvikle en luftstrømsensor for våre Ventiflex-systemer.

arrow_downward

Dette vellykkede partnerskapet utnyttet ekspertisen til begge selskapene til å lage en løsning som forbedrer sikkerhetstiltakene for systemene våre. Etter omfattende forskning og utvikling, er vi stolte over å kunngjøre at sensorene kalt Protan VentiSmart nå er operative. Disse sensorene er i stand til å oppdage skader eller rifter som kan oppstå i Ventiflex-kanaler.

Utgangspunkt for samarbeidet

I Protan hadde vi en idé om et produkt som skulle overvåke og oppdage hull og lekkasjer i Ventiflex-kanaler, og var på jakt etter en partner for å hjelpe til med å lage en sensor av denne typen. Vi ønsket en løsning som enkelt kunne distribueres globalt, og sikre sikkerheten og effektiviteten til systemene våre. Virinco Technologies, som er et lokalt firma i Drammen, med omfattende kompetanse innen sensorteknologi, ble sett på som den ideelle partneren. Nærheten tillot tett samarbeid, noe som var sentralt i konseptualiserings- og utviklingsfasen til Protan VentiSmart-sensoren.

Under samarbeidsprosjektet jobbet vi tett for å sikre at luftstrømsensorene oppfylte de spesifikke kravene. For å oppnå dette utvekslet vi ideer, gjennomførte grundige undersøkelser og utnyttet Virincos ekspertise innen sensorteknologi. Målet var å lage en løsning som skulle gi økte sikkerhetstiltak for ventilasjonsanleggene. Etter at sensorene ble utviklet, ble de testet og installert i forskjellige tunneler i Norge, med stor suksess.

Et pilotprosjekt i Østerrike

Som en del av en testpilot er luftstrømssensorene montert på Protan Ventiflex-kanalen langs en 25 km vanntunnel i Kühtai, Tirol, Østerrike. Dette prosjektet er en del av utvidelsen av eksisterende kraftverksanlegg, som krever utgraving av tunnelen, bygging av nytt magasin med 113 m høy dam, og etablering av et underjordisk pumpekraftverk.

Sensorene bruker avansert og intelligent programvare for å analysere mønstre og identifisere eventuelle uregelmessigheter i luftstrømmen. Ved kontinuerlig å overvåke luftstrømmen i Ventiflex-kanalen, kan Virinco-sensorene oppdage skader eller rifter, og sikre at raske tiltak kan iverksettes for å forhindre dramatisk økt energiforbruk og kostnad. Systemet, Protan VentiSmart, vil også overvåke returluften (luftstrømmen ut av tunnelen) for å sikre frisk luft og et sunt miljø for menneskene som jobber i tunnelen.

Fordeler med Virinco luftstrømsensor:

  • Oppdag lekkasje og kanalskade – Reduser energikostnadene ved å minimere lufttap og forbedre effektiviteten
  • Overvåk returluft – Sikre krav til luftkvalitet
  • Lavt strømforbruk – Lang batterilevetid
  • LoRa Radio – Lang overføringsrekkevidde
  • Trådløs – Enkel installasjon
  • Skybasert brukergrensesnitt – Enkel tilgang

Fordeler med Protan VentiSmart:

  • Protan er den eneste leverandøren som kan levere et slikt overvåkingssystem som er trådløst, og som i tillegg minimerer antall komponenter i systemet.
  • VentiSmart minimerer mulighetene for turbulens i området der sensorene er plassert, siden sensorene er små og i tillegg festet til rørveggen.
20231122_123007.jpg
20231122_121432.jpg
20231122_135317.jpg