Amazon logistikksenter, Polen

Protan SE
Protan SE
Produkt
315 000
315 000
Størrelse
Polen
Polen
Sted

I 2015 lanserte Amazon planene om å bygge tre store sentre for logistikk i Polen. Protan fikk jobben med å levere takfolien!

Til sammen får de tre bygningene et areal på svimlende 315 000 kvadratmeter. Hvert av byggene er 500 meter langt og 200 meter bredt.

- Vi er veldig stolte over å lande denne kontrakten med Amazon. Polen er et viktig marked for oss, og med leveranser i denne størrelsesordenen setter vi virkelig tak fra Protan på kartet. Både virksomheten i Norge og fabrikken i Polen blir involvert Erik Øyno, konsernsjef i Protan Gruppen

Polen er det viktigste eksportmarkedet for oss. Protan har i dag 25% markedsandel på takleveranser i Polen.

– Vi er glade for at et stort amerikansk selskap har tillit til oss som leverandør. Med produksjon i Polen i tillegg til det det vi lager i Norge, kan Protan være konkurransedyktig både på pris og kompetanse, forteller Erik Øyno.

Amazons valg om å etablere logistikkbasen i Polen begrunnes med nærhet til europeiske kunder og tilgang på høyt utdannet arbeidskraft. To av de nye logistikkbygningene oppføres i Wroclaw, som er den største byen i det sør-vestlige Polen. Det tredje senteret befinner seg i Poznan, om lag 240 km øst for Berlin. Nærheten til det tyske markedet kan også åpne muligheter for Protan.

- Nå jobber vi for å få en god posisjon i Tyskland også. At et amerikansk selskap som Amazon velger Protan, vil helt sikkert bli lagt merke til i det tyske markedet, sier Erik Øyno.

6000 arbeidsplasser

Hvert av de tre logistikksentrene får rundt 2.000 fast ansatte, men kan ta inn opptil 3.000 deltidsarbeidere i tillegg i høysesonger. Utvidelsen av logistikknettverket skal gjøre Amazon lettere tilgjengelig for kunder i hele Europa, inkludert Russland og Ukraina.

Amazon har ikke villet tallfeste investeringene i Polen, men forteller at kostnadene beløper seg til «flere hundre millioner euro».

2014_03_22_ Amazon (52).jpg