Høy radonmotstand med Protan RadonSafe

Høy radonmotstand med Protan RadonSafe

Protan RadonSafe er en lufttett og sterk radonmembran som beskytter bygninger mot radongass fra grunnen. Det er obligatorisk med radonsikring i nybygg hvor mennesker skal oppholde seg.

arrow_downward

Radonsperre

Radonmembran fra Protan er laget av nettarmert termoplastisk polyolefin, og sørger for at radongassen ikke siver inn fra bakken. Dette gir høy radonmotstand.

Membranen skjøtes med varmluftsveisede omlegg som sikrer god tetthet og lang holdbarhet. Lufttettheten i membraner med denne sveisemetoden er vanligvis mye bedre enn i membraner med ikke-sveisede skjøter. Mangler bygget ditt radonsikring, så er det ingen grunn til å vente: Protan RadonSafe kan installeres året rundt i all slags vær.

Derfor må du ha radonsikring

Norge har en veldig høy konsentrasjon av edelgassen radon i grunnen. Målinger viser at mange bygninger har en konsentrasjon av radon i innelufta som overstiger det anbefalte tiltaksnivået på 200 Bq/m3 satt av Statens strålevern.

Radonstråling kan skade celler, forårsake celledød og ødelegge DNA-molekyler i kroppen. Dette kan igjen føre til mutasjoner og dermed kreft. Ifølge Kreftforeningen er radongass den viktigste risikofaktoren for lungekreft etter røyking.

Det er obligatorisk å legge radonsperre i alle nye bygninger hvor det skal være menneskelig aktivitet.

Få radonsperre raskt på plass

Ved å velge Protan RadonSafe kan du være trygg på et bygningene får forsvarlig radonsikring. Vi tilbyr også å prefabrikkere hele membranen tilpasset grunnrisset på bygget, for raskest mulig fremdrift.

Ved standard bestilling leveres Protan RadonSafe som ruller på 20 meter, med en bredde på to meter og en tykkelse på 0,8 millimeter.