Protan G.jpg

Et allsidig og brannsikkert takbelegg

Protan G benyttes som membran på ballasterte tak, terrasser og våtrom.

arrow_downward

Protan G

Protan G er en glassfiberarmert termoplastisk vanntrykksmembran av høy kvalitet. Den kommer både i en variant med brannhemmende egenskaper spesielt laget for applikasjoner hvor det er krav til brannklassifiserte løsninger og en variant uten brannhemmer for applikasjoner uten brannkrav til membranen, som eksempelvis våtrom.

Dimensjonsstabilitet, høy bruddforlengelse, evne til å tåle både varme og kulde gjør Protan G til et sikkert valg uavhengig membranens bruksområde.

BROOF(t2), brannklassifisert Protan G, leveres kun i farge mørk grå (F94). Denne er spesielt utviklet for å tilfredsstille brannkravene som blant annet gjelder for terrasser på de mest vanlige tekkeunderlag.

Brannklassifiseringen er viktig

For alle terrasser og tak på bygninger med flere boenheter, samt større tak og terasser er det krav om tekkeløsning som består branntest for brannpåvirkning fra utsiden.

Protan G har brannklassifisering BROOF(t2) på alle aktuelle underlag, som EPS, PIR, betong og steinull.

  1. Brannklasse BROOF(t2) på alle aktuelle underlag

  2. Protan G gir lave klimautslipp og kan resirkuleres.

  3. Membranen sammenføyes med varmluftssveising, som gir varig tette skjøter.

terrasser egner Protan G seg best som membran på arealer som tildekkes. Det er viktig å merke seg at der det er krav til brannklassifiserte løsninger må overdekningen; betongheller og liknende som ligger over membranen må også være brannklassifisert, og overdekningen skal ligge tett i tett.

For våtrom benyttes Protan G som banemembran på gulv før flislegging. Her er standardfargen lys grå.