Tenk helheten på taket

Tenk helheten på taket

Ved rehabilitering av tak for solcelleanlegg er prosjektering, planlegging og byggeteknisk kompetanse avgjørende.

arrow_downward

Installerer du solceller på et eksisterende tak, kan du bidra til å redusere karbonfotavtrykket og fremme en bærekraftig energiproduksjon. Selv om solceller kan ha en investeringskostnad i begynnelsen, kan de gi langsiktige økonomiske fordeler. Gjennom reduserte strømregninger og potensielle incentiver, kan solceller bidra til å redusere energikostnadene og gi avkastning på investeringen over tid. I tillegg kan solcellene øke verdien av eiendommen, da de representerer en attraktiv funksjon for potensielle kjøpere eller leietakere.

Sikre underlaget på taket

Taket må være i god stand og ha tilstrekkelig strukturell integritet for å kunne støtte vekten av solcellesystemet. Rehabilitering av taket sikrer at det er sterkt nok og i riktig tilstand til å tåle belastningen fra solcellepanelene. Eventuelle lekkasjer, skader eller svekkelser på taket må utbedres før solcelleinstallasjonen for å sikre at det er trygt og holdbart.

Solcellepaneler har en forventet levetid på 25 år eller mer. Ved å rehabilitere taket før installering av solceller sikrer du at taket også har tilstrekkelig levetid og ikke trenger utskiftning eller omfattende reparasjoner i løpet av solcellesystemets levetid. Vi vil kunne gi deg råd i valg av type takbelegg som bør benyttes ved montering av solcelleanlegg på nye og eksisterende bygg. Der takene funksjonsutvides for energiproduksjon, skal de forskjellige aktørene bidra med informasjonsoverføring for å ivareta og sikring for å opprettholde ønsket oppbygging, funksjon og ytelse. Eksempler kan være leverandørinvolvering for klar- og tydeliggjøring der tak skal være energiproduserende Alt fra farge på takbelegget for å kjøle ned takflaten som bedrer energiproduksjonen, gangbaner for vedlikehold, glide og seperasjonssjikt under ballast, detaljer for gjennomføring ol.

Viktige faktorer ved rehabilitering for solceller:

  • Trykkstyrken i isolasjonen
  • Etterisolering
  • Innfestingsmetode – mekanisk eller ballastert
  • Plassering av solcelleanleggene
  • Takets generelle lasteevne
  • Snølastutfordringer

Protan har selv installert denne løsningen for solcelleanlegg på taket på vårt hovedkontor i Lier. Løsningen er spesielt tilpasset for flate tak. Les mer her!

Protan Takforvaltning

Vi hjelper deg med tilstand, ettersyn og takforvaltning