Protan Ventiflex Air

Protan Ventiflex Air

Protan Ventiflex Air er et konsept til gruver og tunneler der membranmaterialer, koblingstyper og sveiseteknologi danner et ventilasjonsrørsystem i verdensklasse.

arrow_downward

Ventiflex Air var det første fleksible ventilasjonssystemet som ble utviklet og produsert i Europa. Alle våre fem rørkvaliteter i denne serien bygger på mange års erfaring, aerodynamisk kunnskap og omfattende produktutvikling.

Spesialutviklet PVC-membran

Rørkvalitetene i Ventiflex Air-serien utvikles og produseres i en membran spesielt utviklet for ventilasjonsrør. Det armerte tekstilmaterialet i polyester produseres ved vårt eget anlegg for å få de riktige egenskapene. Tekstilmaterialet, og dermed membranen, er sterkere i innslaget (radialt) enn i renningen (aksialt) på grunn av lufttrykkarakteristikkene.

Optimalisert styrke

Polyestertekstilen er strikket, ikke vevd, for å minimalisere lengden på, og omfanget av, eventuelle skader og rifter. Tekstilen belegges med sterk PVC som bidrar til å optimalisere styrken og å hindre delaminering når den utsettes for høyt trykk og stress. Skulle en skade likevel oppstå, har vi kompetanse og erfaring til å utføre de aller fleste reparasjoner ute på feltet uten at ventilasjonssystemets kvalitet eller yteevne forringes.

Helautomatisk sveisesystem

Et helautomatisk sveisesystem gjør at vi leverer alle rørdiameter fra ø200 mm til ø3200 mm i alle ønskede rørlengder. En kontinuerlig langsgående opphengskam med plastmaljer for hver 50 cm forbedrer luftstrømmen og sikrer høy yteevne. Praktiske tester av våre rørsystemer bekrefter både kvaliteten og vår evne til å levere bedre resultater enn tallene i SIA196-normens S-klasse.

Ventiflex rørkvaliteter

Alle våre fem rørkvaliteter er:

  1. Flammehemmende (Flame Retardant – FR)
  2. Selvslukkende

I tillegg har to av rørkvalitetene også antistatiske egenskaper (Anti Static – AS). Antistatiske rørkvaliteter er ideelt i kullgruver og i tunneler hvor det kan finnes lettantennelige gasser.

Valg av rørkvalitet avhenger av beregnet arbeidslufttrykk i ventilasjonssystemet. Vi leverer rørlengde etter mål for alle kvaliteter og diametere. Alle rør leveres i gult bortsett fra antistatiske rør som leveres i lys grå. Andre farger er tilgjengelige på forespørsel.

Kontakt oss

Sacha de Bilderling - Sales Director Tunneling & Mining

Sacha de Bilderling

Sales Director Tunneling & Mining
Rune Andresen - Area Sales Manager T&M

Rune Andresen

Area Sales Manager T&M
Arndt Hedtkamp - Sales Manager – Tunneling & Mining

Arndt Hedtkamp

Sales Manager – Tunneling & Mining