TAK OG MEMBRANER

Protan er totalleverandør av systemer for tak, membraner, terrasser, våtrom til nybygg- og rehabiliteringsprosjekter. Våre verdensledende løsninger utvikles og produseres i Norge etter høye kvalitetsstandarder, og de er testet og godkjent av en rekke byggtekniske institutter over hele Europa så vel som i Norge.

Eksponerte Tak

Vi tilbyr tak skreddersydd for det nordiske markedet. Protans takløsninger kan benyttes på alle typer underlag, enten det er nybygg eller rehabilitering. Takbelegget er raskt å montere og alle skjøter sveises med varmluft.

Les mer her

Ballasterte og grønne tak

Et tak byr på spennende muligheter for arkitekter og eiendomsutviklere. Å utnytte takets funksjon bedre handler om verdiskapning på flere plan – ikke bare økonomisk, men også for samfunnet og menneskene som bor eller jobber i bygningen. Tildekkede vanntrykksmembraner i takkonstruksjoner blir generelt omtalt som ballasterte tak, og ballastmaterialet kan være betongheller, singel eller jord som underlag for flotte grønne sedumtak.

Les mer her

Design tak

Våre fleksible takløsninger kan også bidra til å løfte arkitekturen og bygningens utseende og identitet. Taket er med på å gi budskap om bygningens innhold, egenart og samspill med omgivelsene. 

Les mer her

Protan Cool Roof

Protan Cool Roof er et system hvor vi benytter hvitt takbelegg med dokumentert høy solrefleksjonsverdi (SRI – Solar Reflectance Index), og som bidrar til redusert kjølebehov av bygget. 

Les mer her

Solceller på tak

Protan tilbyr takløsninger som kan monteres under solcelleanlegg på taket. Våre produkter har lang levetid og sikrer et tett tak under solcellekonstruksjonene.  

Les mer her

BlueProof overvannshåndtering på tak

Ekstremvær er den nye normalen og Protan tilbyr takløsning som sikrer at gårdeier har kontroll på spillvann fra egen tomt. Løsningen er et SINTEF-godkjent vannfordrøyningssystem som passer på både nybygg og rehabilitering. 

Les mer her

BlueProof Green - grønt tak m/overvannshåndtering

Vi tilbyr også Protan BlueProof Green som er en kombinasjon av overvannshåndtering med grøntarealer på toppen. Takløsningen er estetisk flott og bidrar til å utnytte takets funksjon. 

Les mer her

Torvtak

Torvtak er mye brukt på mindre takarealer, og hovedsakelig på eiendommer i fjellet. Torvtakene bidrar til å bygge opp miljøer som glir inn i bygdesamfunnene, mens de i byer og tettbebygde strøk kan myke opp det urbane miljøet.

Les mer her

Terrasser

Protan  tilbyr solide og holdbare systemer for terrasser og balkonger. Våre produkter har lang levetid og hindrer problemer med fukt, mugg, råte og korrosjon.

Les mer her

Radonmembraner

Radongassen kan verken sees, luktes eller smakes og er det største strålingsproblemet vi har i Norge. Vi oppholder oss innendørs mesteparten av våre liv, enten på skole, jobb eller i hjemmet. Derfor er det kritisk å sørge for et godt inneklima. 

Les mer her

Våtromsmembraner

Er det ett sted man ikke ønsker å ta sjanser, er det på bad og våtrom. Vi tilbyr Protan våromsmembran som er velegnet for bruk på gulvet. Produktet er vann- og damptett og kan benyttes i både bad og andre våtrom.  
Les mer her

Protan Takforvaltning

Vi hjelper deg med tilstand, ettersyn og takforvaltning

Prosjekter

Protan utfører oppdrag over hele verden, og vi er stolte over å kunne vise til gode referanser fra Nordkapp til Sydpolen.

Lett-tak, Larvik

Lett-tak lever av å levere takløsninger, og er blant de fremste på sitt felt. I august 2017 installerte de et BlueProof-tak på sin driftsbygning i Larvik.

Equinor regionkontor, Fornebu

Protan har levert taket på det nye regionskontorbygget til Equinor på Fornebu. En flott arkitektonisk perle. Deler av takene er mekanisk montert og deler er belastet med sedumplanter og hvit elvestein. Arbeidet er utført av Protan Tak AS avd. Drammen.

Polaria opplevelsessenter, Tromsø

Protan har levert hvit Protan SE 1,2 mm til Polaria opplevelsessenter i Tromsø.

Flere prosjekter

Verktøy

Her finner du oversikt over Protans tekniske tegninger, tilgjengelig for nedlasting i pdf- og dwg-format.

Dokumentasjon

Her finner du lenker til produktdokumentasjon, sertifikater og tekniske tegninger.

Finn din nærmeste takentreprenør

Produkter Tak og Membraner

Her finner du oversikten over produktsidene våre på Tak og Membraner